Liefde begint met zingen

July 17, 2017

Op 10 Juli hielden wij voor het eerst een Open Podium in het kerkje van Leur. Zangeressen van het ensemble zongen individueel of in duo of trio een lied naar eigen keuze voor de andere zangeressen als toehoorders. Ook de mannen van ons mannenensemble Canto Novio namen deel. Het thema van de middag was "Liefde begint met zingen. Zing je lied, je stem. Zingen maakt gelukkig," naar een tekst van Huub Oosterhuis. Het was indrukwekkend, ontroerend, pakkend hoe de liederen werden gezongen. Iedere zangeres introduceerde haar lied met te vertellen om welke reden zij het lied had gekozen. Dat gaf een aantal persoonlijke verhalen die 'raakten' en waarmee je nog beter de intentie van de gekozen liederen kon horen en voelen.

 

Aan het begin zong Annemarie het themalied "Liefde begint met zingen, zing je lied je stem, zingen maakt gelukkig". Het was een muzikale en sfeervolle opening van de middag.

 

 

 

Miranda en Jacqueline zongen samen het Shalom in een traditionele zetting. Ontroerend was te zien en te horen hoe zij samen klonken, heel mooi!

 

 

 

'New York, new York' was de bijdrage van Jessika. Zij wilde een keer iets 'anders dan anders' zingen. Samen met haar zangdocent Hugo Naessens had zij dit lied goed voorbereid. Het was verrassend en heel goed was te horen hoe mooi haar stem is en hoe muzikaal zij is. Zij kreeg van iedereen terecht complimenten.

 

 

 

'Fields of Gold' was de keuze van Ellen. Het is een lied dat een ingetogen vertolking vraagt en daarom extra moeilijk is om als solo te zingen. Ellen slaagde daar met haar heldere stem meer dan voortreffelijk in. Het was boeiend om naar te luisteren.

 

 

 

'Moonlight Shadom' van Mike Oldfield gezongen met bandbegeleiding op de achtergrond was de bijdrage van Tineke en Hendrien. Hendrien (rechts op de foto) zong de bovenliggende partij en Tineke de tweede. Van Tineke was al bekend dat zij een goede stem heeft. In deze zetting was goed te horen hoe mooi de stem van Hendrien eigenlijk is. Terecht werd aan haar dan ook een 'aanmoedigingsprijs' uitgereikt  door het bestuur. Gefeliciteerd! 

 

 

 

 

Bernardine, Marga, Josan en Dorine zongen als kwartet het 'You Raise Up' van Josh Groban. Het lied was speciaal voor dit kwartet bewerkt op een manier dat iedere stem mooi tot zijn recht zou kunnen komen. Dat lukte. Het was innemend te zien hoe zij dat met zijn vieren deden en hoe zij erin slaagden hun muzikaliteit tot uitdrukking te brengen.

 

 

De middag werd afgesloten met een barbecue in de Leurse Hof. Het was een zeer geslaagde middag die door iedereen werd aangemerkt als 'volgend jaar voor herhaling vatbaar'. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Recent Posts

September 6, 2017

January 12, 2017

Please reload

  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
Follow Us